Lägenhetsjakt

Fick en liten funderare nyss. Gick in på stockholm stads hemsida och kollade in bostadskön och de lägenheter som fanns tillgängliga nu. Alltså för typ ett år var jag fanimig stammis på den här hemsidan. Jag jobbade lite, (still do..) och logga in mig på hsb.se och sthlm stads bostadskö, blocket och massa olika andra handssidor fler gånger om dagen. Flytta var så jääävla viktigt för mig! Jag var så desperat att jag pröjsade 500:- för nån sån där sida där de skickar ut mail när en lägenhet precis blivit ledig någonstans i sthlm och det var först till kvarn (om man klarade kraven på inkomst och inga betalningsanm. osv. ). Det innebar att man inte skulle göra annat än att glo på inkorgen i sin mail 24/7 vilket såklart är lite svårt. Och kom det upp en lägenhet i stan så hade det tagit ungefär 1 minut innan den var förmedlad. Haha. Ja shit.
Ja uppdaterade mina uppgifter på sthlm bostadssidan och fyllde i min nuvarande adress och min status som innan löd " ingen bostad " till " hyresrätt ". Shit! Fatta! Jag har fan en lägenhet! Det är så sjukt att jag fortfarande inte hajar det riktigt, en lägenhet i stan. Det har jag fan drömt om sen vi gjorde boken om oss själva i högstadiet och jag skulle ha en lghet på söder, vara journalist och ha en prickig grand danois ( host host. ).
Jag vill aldrig bli en sån som stoppar näsan i vädret och hånar förorten (även om jag gör det på skoj hihi ) och är kaxig över min lya. Jag är från förorten, vet vem jag är och är så glad över min lägenhet och är så nöjd jag kan bli! That´s fucking it! ♥

LEDIG SÖÖÖNDAAAG!!!

Wohooo! Jag är ledig!! En söndag!!! När fan har det hänt senast!? :D Planen var att supa så in i helvete igår så man verkligen känner av den lediga söndan. Vetifan om jag gjorde det. Hade en skittrevli kväll hos Josse, hon hade sååå fin lägenhet. Hennes trämöbler var så underbara, jag ville sno me mig allt hem i adidasväskan. Vi funderade faktiskt över det, det spelar ju för fan ingen roll hur mkt man dricker, det händer liksom ingenting, man sitter som ett pucko efter 4 flarrer och 2 glas vin iaf. Det var kul iaf, slutade på söder utan utgång men med en sojatunnbrödrulle så jag klagar ej :)
Hade en mysig morron med herr P med varm choklad och äggmackor. Jag vet inte varför jag jagar söndagskänslan. Brukar känna den iaf på kvällen på nåt sätt även om jag jobbat på dagen. Nu ska jag mysa under täcket i soffan, öva in nya programmet för coren och ta en promenad eller nåt. Bläbblö.

Friday

E hemma från middag på Fridays med bejbsen från Carlings. Mysigt faktiskt. Drack vääärldens godaste Oreosmilkshakedrink (nånting sånt :P ) till efterrätt. Gött! Har grym magknip nu men d var värt det!
Har suttit å kollat igenom massa gamla kort på datan medan jag väntat på att internet ska funka igen. Åh, saknar massa gamla tider. Saknar Ghaza, saknar skoltiden, saknar studenten, saknar vänner man tappat kontakt med, saknar känslor, lukter, skratten.
Fan.

Sparkonto & randomkonto..

Mor berättade att man nu kunde döpa sina konton på internetbanken. Jag har precis fixat. Och ja, självklart fick ett konto heta random. Jag kunde inte hålla mig!!! Det finns ändå bara 0,00:- på det. Kanske just därför...

Bajs

Alltså, ibland har nöden ingen lag och då är det jääääättekul att vara i ett ungkarlskollektiv med 3 karlar där ingen köper hem toapapper. När man dagen innan åt indiskt dessutom. Jättekul. Verkligen.

Träning fifaan

Till ett försök att göra det här till en träningsblogg så måste jag då rätta föregående inlägg. Istället för shapeklassen vid lunch så blev det Bodypump på eftermiddan. Jag sov nämligen när lunchklassen var, oops :) men hallåå, jag var uppe sex för spinning, ge mig lite cred för det. Tack.

Bodypump e inte riktigt min favorit, gillar inte att köra skivstång heela tin. Men Isabelle var härlig som instruktör och jag kommer nog fan komma igen till henne. Frågan återstår då; räknas det här som att jag kört ett styrkepass den här veckan eller behöver jag gå på en shapeklass iaf innan veckan är slut om jag nu ska gå på en klass i veckan? Hihi. Klart jag ska!!!

Nu bubblar det i magen efter indiska middan. Bäst att gosa ner sig i Petters rena lakan och dricka te så blire nog najs.

Gunatt and farwell

Träningspepp!

Shit, har hamnt i värsta träningsperioden! Jag älskar det! Var uppe kl 06.00 imorse och gick på spinning. Svettades helt galet och hade sjukt mkt energi fast jag hade sovit lite för lite..Grönt te, ägg och smoothie senare så laddar jag om för shapeklass klockan tolv. Har lovat mig själv att gå på shape en gång i veckan minst. Så jag kommer in i programmet och märker förbättringarna.
Jag har köpt nya träningskläder, fått nya träningsskor från jobbet, klickar runt på Nikes hemsida där vi har lite rabatt, klickat hem billiga bars, laddar för nytt träningsprogram som börjar nästa vecka.
Nu jävlar!!!

Chokolaat

Jag har hamnat i nån bakperiod. Det e najs. Igår blev det havrekakor med russin, det var ju perfekt, för det var så få grejer som skulle i och allt hade jag hemma. Tacka vet jag att slippa gå 10 meter till affären. Palla. Idag satt jag och glodde runt  på alla möjliga receptsidor och tänkte att jag skulle satsa stort och göra en kladdkaka eller brownies (för det slog mig att jag inte får plats med en tallrik/stor form i mitt kylskåp, så det måste bli bitar av nåt...) eller kanske muffins eller varför inte en paj. Det slutade med cocos(neger?)bollar. Med kokos såklart, för pärlsocker är ju inget jag har hemma direkt.
Mina e finare, å mörkare, för i mina är det smält choklad i åsså :)

Måndag

Alltså, det här snökaoset är ju inte så najs för er som jobbar och måste ta er till och från jobbet. Förstår det. Men för mig som inte ska hit å dit e det rätt mysigt. Speciellt när jag har en liten doggi här som leker i snön, då ere extra härligt! Sen måste man tänka på det faktum att skiter det sig i kollektivtrafiken - ta en taxi och släng iväg kvittot till SL så kan du åka till jobbet med stjärtvärme.
Idag är det dessutom sool! Såå jävla gött, såna här dagar vill man bara packa väskan och dra till Åre, studsa ner i nypistade backar, in i skogen, hitta alla hopp och äta pannkakor och dricka varm choklad på restaurangen i backen. Känner nån med mig?

Positiva vibbar

(bild lånad från grymma victoriatomic.se)
STAY POSITIVE!



Yogatajm

Fyfan va najs å yoga igen! Har saknat det. Blev lunchspinning med bloggerskan Terese Alvén, kul att äntligen trilla in på hennes klass å se what the fuzz is alla about. Å det var en bra klass! Sen utfyllnadstid och 75 min fortsättningsyoga i Hornstull på kvällen. Ååh, inte nog med att jag älskar att ta bussen över till Hornstull, så vackert och titta över Smedsuddsbadets kvällsbelysning och Kungsholmens vackra byggnader och promenadstråk så älskar jag den lätt uppvärmda yogasalen på deras center. Sen blev det ett lyckohopp när jag hittade mitt favoritte i påsar på deras ICA, hihi.
Tonfisk med grillad paprika ligger i magen och gottar sig och nu ska jag dyka in i duschen och ta fram största koppen till det gooda gröna orient teet och peppa inför shapeklass (om 31 pers avbokar sig dvs..) på lunchen imon och centrumfest på kvällen. Wey.

Vad är lycka?

Sitter med en kopp kaffe ( för ovanlighetens skull!!) och funderar tillbaka på en diskussion vi hade när jag gick i gymnasiet. Vi benade ut begreppet lycka; vad definerar lycka?
Jag har vuxit upp med uppfattningen att lycka är ett grundtillstånd i ens liv. Att man i grund och botten är lycklig, mår bra, är älskad, är trygg osv. Även om nånting händer som man blir ledsen av, så är man i grund och botten lycklig, för att man har det ju egentligen bra, trots den här motvinden.
Det de andra hävdade var, för att känna lycka måste man uppskatta lycka ungefär. Att när någonting händer som gör en glad - medvind - så blir man lycklig över det. Att ha lycka som ett grundtillstånd innebär att man inte uppskattar när någonting bra händer en och tar känslan för givet anser dem. Att riktig lycka inträffar av något som får en känna det här jag beskrev; att må bra, vara älskade, trygga osv i form av kanske ett nytt förhållande, en ny vänskap, en resa, boende eller något annat.
Alla definerar vi olika. Nu ska jag surpla vidare på kaffet..

Fortsättning..

Shit vad den här städnojan håller i sig. Nu är min köksdörr på vinden - finally! Det tog nästan ett år att få upp den, den har stått och samlat på sig damm bakom min soffa too long. Badrummet e nu städat, hela lägenheten moppad och jag har röjjt under diskhon. Det där vidriga skåpet där man kastar in grejer i papperskorgen - och missar och det börjar gro djur och smuts man aldrig skådat förr. Uäh..Det kliar i fingrarna fortfarande..frågan är ; promenad eller städa ur kylskåpet? Tror tyvärr det blir det sistnämnda..gymmet, ses imon ♥

Före & efter

 

Städastädastäda..!

Ah fyfan. Snart är det cykel&core. Har laddat med lime te och musli. Igår städade jag heela lägenheten. Så där grovstädade! Man måste fan passa på när man får ett sånt där ryck. Ska fortsätta efter klassen idag, man råkar ta en sväng runt i lägenheten och hittar massa smågrejer man har skjutit upp sen man typ...flyttade in? Skäms!
Det viktigaste steget var att jag plockade ner ALLA julsaker. Så min julstjärna har varit uppe till den 15 februari. And I´m proud of it!


För övrigt så saknar jag Sven. Det är inge roligt att gå på spinning själv Danieel..

American Idol

Ibland undrar jag vad fan det är frågan om!? I brist på annat vettigt att göra, glor jag på American Idol med en kopp äppelte och huvudvärk. Och jag undrar, vem FAN satte dit Viktoria Beckham? Vad har hon för experterfarenhet med musik och sång. Och ja, jag älskade Spice Girls som vilken fanatisk 10-årig tjej med flätor som helst MEN, Viktoria var ju inte direkt sångfågeln i det bandet. Hon struttade ju mest runt i Chanelklänningar med ett stelt ansikte.
Det ansiktet är kvar och sitter just nu i American Idol-juryn. Konstigt nog. Hon var så mejkad och kunde inte göra en min, hon ler ju aldrig och nu studerar hon bara varje person som gör audition och lägger kommentarer som " you´ve got a nice little voice there" eller "I really like your outfit, i like you!". Ja. Ni hajjar. Så himla intressant vad kändisskap kan leverera för jobb i USA och England. Det är ju bara att kolla på Americas got talents jury, där Hasselhoff inte är nåt annat än en alkoholiserad, avdankad sexikon som käkar pizza från golvet på fyllan och Sharon som bara ääälskar aallaaa bidrag och lyfter alla småungarna som deltar till skyarna för att vara snäll, när deras päron drillar dem stenhårt bakom kulisserna innan uppträdandena som såklart inte visas.
Ja jag är bitter för att jag har tryckt i mig en hel påse Polly. Har du nåt problem med det!? Gott var det. Så det så.

Bilder..!?!

Jag försökte lägga upp bilder, hade halvbraiga bilder på en söt  liten dam som  jag besökte idag. Slänger väl upp dem imon då om det inte funkar nu. Har gjort en schysst middag och bjudit mina två herrar. Det blev quornfiléer med aubergine i ugn, matvete/bulgur, spenat och en mozzarella/tomat/morot/avokadosallad till. Fick ett klart godkänt tydligen :)
Faan, nu hitta jag fler bilder jag ville lägga upp ba för det. Typiskt. Nu, lite mer Family Guy.

Äppelkaka & äppelchai (?)

Mina händer luktar äppelkaka av mammas hudlotion. Vi åt middag hos dem ikväll, lax och bojlabäjs (vet inte hur de stavas så det kan lika gärna stå så där, ni vet nog vad jag menar iaf. d där grönsaksjiddret.). Johan och Ida anlände med en överraskning, bakade semlor! Skitsöta! Så där lagom små och goa var dem. Jävla duktiga dem e, men med ett sånt mysigt och rymligt kök som de har, så hade man nog fan förvandlats till Mat-Tina automatiskt.

Sitter och dricker Funlight - red apple chai. Jag vet, skum smak va!?
Vi fick den i goodiebagen från SATS kickoffen.
Nu ska jag klunka i mig lite till bah för att å glo på dumburken en stund.

Krya på dig Holger!

Kick off

Fy fan vad mör man är i kroppen! Hemkommen från kick off me Sats i Globen. Värken i musklerna verkligen smyger sig på! Har duschat och lagt mig under täcket och jag börjar känna i armar, underarmar, vader, lår..haha. Ju mer man slappnar av desto mer börjar man känna av. Ja det var en rolig dag iaf, föreläsning, flera uppträdanden, smakprov, goodiebags, 3 klasser - 2 styrketräningsklasser och en akrobatisk yoga! Deet ni! Det var skitroligt och mkt lättare än jag trodde. Alla kan va en akrobat - bara man vill. Det fick vi lära oss :)

Jag älskar goodiebags! Och man brukar få så roliga prylar på de här kick offerna i påsarna, sponsrade bars, dextrosol, duschkräm, vattenflaska, drycker osv. Men i år blev jag lite besviken, bara massa reklamlappar, nån tidning och en satsmössa ungefär. Hm. Nä, klaga ska jag fan inte göra, jätterolig dag, grym lokal och roliga klasser. Det är bara det att jag älskar goodiebags så mkt, gillar å få massa smågrejer! Icke missnöjd iaf!

Just nu..?

Har: För mkt jävla tankar i huvet. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Slänga dem i en kastrull å göra god soppa á la kakan kanske?
Ska: Hm. Sova är det väl dags för om man ska jobba imon bitti?
Hör: SJPs speakervoice i Satc. Love it!
Bär: Pjamasbraller, linne och stor hoodie å gosiga sockor.
Vill: Egentligen inte sova, känner mig inte så trött. Kanske skriva nåt, lösa världsfreden eller klippa tånaglarna. Suck.
Känner: Do i have to go there?
Drömmer: Vi har varit där förut..RESARESARESA!

Torsdagmorgon

Vaknade med ett ryck imorse! Glömde bort att ställa klockan, vaktmästaren skulle komma förbi och fixa mina avlopp i badrummet. Han knackade på och jag flög upp i sängen, ryckte åt mig morronrocken, virade runt den (ut å in såklart..) å öppnade och där stod han med sugproppen i högsta hugg.
Frulle och ska möta Malin för en sista lunch innan hon lämnar landet i flera månader. Suck. Det blir alltid så konstigt, för när man träffar henne i hemmamiljö där man är så van att träffa henne så hamnar man i gamla mönster, man tar för givet att hon alltid ska finnas här. För det som egentligen händer är att hon åker iväg igen ett par dagar efter hela tiden, till Oslo fram och tillbaka har det väl varit på senaste. Aja, vi klämmer in en lunch innan jag ska jobba. Om hon nu ringer nångång.. :)

Om jag blir mamma...

...så har jag hittat de perfekta föräldrarna! De kom in en lugn dag på jobbet med sin lilla plutt och letade jeans. Och de var så jävla härliga!! Båda var snygga och fräscha och roliga, skämtade med varandra och log hela tiden och var charmiga, sympatiska. Killen var lång och snygg och hade skön surfarstil med baggyjeans och de peppade varandra och lilla plutten var glad och lugn hela tiden och förflyttades mellan mamma och pappa beroende på vem som prövade jeans. JAG ÄLSKADE DEM! Sånt mysigt förhållande vill jag också ha när jag skaffar barn. (eller så var det för att de köpte varsitt par jeans, vad vet jag liksom.)

Inspirationsplank!

Sitter med en kopp te och funderar. Fan vad jag har hittat mycket inspirerande på senaste! Kläder, frisyrer, inredning, fotografier, tyger, smycken, mönster, färger, musik, matlagning, bakning, hundar. Det kliar av kreativitet i fingrarna! Jag är i modet att pilla på gitarren, skriva, fota, pyssla. Har hittat grymma bloggar som jag inte kan slita mig ifrån!
Sitter för tillfället och doppar chokladkakor i glas mjölk och funderar över vad för storkok jag ska göra imon. Funderar över vad jag ska göra för broscher och vad för grejer jag redan har hemma att starta med.

Fattar inte hur alla kan lägga upp 5235 st bilder på sin blogg!? Det tar 20 år att få upp EN för mig. Så inspirationsinlägget fortsätter....to be continued..!

enbitavkakan

När du både vill ha kakan och äta upp den

RSS 2.0