Gomörron!

Gaaah.
Goder morgon! I med lite frulle, en berocca och en kopp te och nu återstår frågan whattowear idag..hm..
Snabbdusch here I come! Hångelhej!

Helloweeen

Juhu.
Har väl en hel deel å skriva men..lite trött just nu. Musikkollektivet spelade igår på Big Ben - awsome! Dansade loss, verkligen grymt drag. Är trött idag, Victor däckade på soffan och vi (ehm, JAG släpade iväg victor) släpade iväg oss för att luncha med mor. Gött på Vapiano. Sen drog vi te Myrornas och som vanligt så hittade jag lite smått å gott som Victor fick bära runt på stan innan vi splittrades å jag handlade alkohol och frukost till imon. Robert kom förbi och vi käkade lite framför Idol. Paouan kom och vi planerade outfit för morgondagens maskeradpartykalas hos Linda & Michelle. Asskul skare bli! Jag ska ta med kameran och fota alla galna utklädnader! 
Snart läggdags, öppning imon och lite halloween-spinning. Haha, lite spindelväv i håret, det räcker väl? 
Nu ska jag lägga mig, tittar på Smala Sussie. Om folk som vill bort, iväg, från där man har hamnat i livet. Mm. 

Godnatt!




Monday monday..

Lyssnar på Lene Marlin och här en ännu en grå dag med en tung himmel som hänger ovanför tegelhusen. Fast vädret påverkar inte mitt humör så mkt. Visst är det underbart att vakna upp till en klassisk höstdag med sol som speglar sig i löven på marken. Men är inte dagen så, så inse det då. Deppa inte. 
Den här veckan blir det lite mer sysselsättning. Lite mer jobb, vicka lite på SATS och så. Ett par roliga fester att se fram emot och framför allt ; öppning lör+sön :D bingo! Aja, det är pengar vafaen. Det roliga är att Malin kommer hem i helgen wiiie :) ska bli kul å träffa henne och förhoppningsvis pigga upp henne lite. 
Har rört upp massa känslor i helgen som jag egentligen vet om och lägger locket på. Lite virvelvind över det hela..för mkt fritid gör inte saker och ting bättre. Har iaf ett städat hem och det är iaf så fräscht det går att hålla det här :)
vink vink

Whattodotoday?

  • Fotosugen
  • Övertrött
  • Smått illamående (Nikita har fisit...)
  • Tvättid
  • Shoppa på apoteket
  • Alkohol?
  • Whattowear?!
  • Yoga
  • Städ/disk/dammsuga. snark.

Surisar.

Haft en mysig promenadmorgon med Zorro. Vi har varit ute ett par timmar och han har lekt med massa hundar, bearded collien Allan och massa andra hårtussar som sprang runt nere vid Smedsuddsbadet. Zorros matte lämnade honom som ett riktigt energibomb imorse men han sprang av sig rätt bra med de andra hundarna, sköönt. Då hoppades jag ju att han kunde sträcka ut sig lite här hemma så jag kunde smita iväg på yoga i en timme och köpa muggpapper på vägen hem. Icke då! När jag gick utanför dörren så började han skälla - OAVBRUET! Och det ekar i heela trapphuset så man får skämmas. Det var ju lätt att lokalisera vilken dörr det kom ifrån. Jag gick in i igen och skällde ut honom och testade att gå igen. Han började igen. FAN. Han som har varit duktig idag och gått lös brevid mig - ja, efter han hade sprungit av sig i nån timme såklart. Blev skitsur på honom och skällde på honom så nu sitter vi i varsitt rum och surar som ett syskonpar, han i köket och jag i vardagsrummet. Och jag har fortfarande inget muggpapper  :/ 

Hemmafraou!?

Jag känner mig som en hemmafru. Tar hand om lägenheten och hunden under dagen, städar och fixar och bakar. Tänder ljus och har det mysigt hemma när karln kommer hem. Trodde jag aldrig om mig själv. Aja, det varierar från dag till dag, men igår pillade jag lite med gitarren och hade tända ljus och tänkte tom baka scones. Men där gick väl gränsen. Idag blir det scones ist :D
Nu ska jag ladda inför cykel & core-klassen, nu var det ett par veckor sen jag har kunnat hålla den. Kommer bli lite tufft..kul är det iaf alltid! Nikita lunkar omkring och hittar grejer att käka på eller leka med. Hon gick runt med Petters strumpa i munnen i morse :)

Blogghysteriiin!

Alltså herre-min-get. Av någon anledning har jag börjat kolla in de här kända bloggerskorna och har tom haft koll på att d har varit Bloggawards i helgen. Shit, man får ju skämmas. Det är rätt skoj egentligen, för alla de här damerna är ca 18 år gamla, fejkblonda och hyllar sig själva till tusen. Förstorar läpparna för pengarna de får av bloggen, shoppar 24/7, och flyttar in i solariumen. Och tolvåringarna stannar dem på stan för att bli fotade med dem och bloggerskorna är ju såååå snääällaaasjäääälvklaaart går dem med på det och ler ett plastigt leende med en sönderspacklad mellanstadietjej. 
På Bloggawards åker de i sponsrade limousiner, går på en "röd(a) matta(n)" och kamerablixtarna haglar över dem och de posar så att leendet hakar upp sig och fastnar i några minuter. De får komma upp på scen och ta emot priser i diverse kategorier och blir intervjuade av olika tidningar. De tror alla att de har blivit en svensk kändis, men förstår inte att de för alltid kommer att vara kända som "bloggerskan" och om något år kommer de vara med i nästa kändisdokusåpa och hångla upp någon b-kändis och bli gravid med en annan. De ler åt publiken och när man får en snabb blick på publiken så består 98% av typ 17-åriga dreglande tjejer som antecknar vad bloggerskorna har på sig och hur lite de åt till middag, vilket får en att undra om inte alla bloggerskor bara dragit med sig lillasystrarnas kompisgäng..
Nej jag är inte avundsjuk. Jag vill inte betala läppförstoring för 2500:- för mina sponsorpengar och jag vill inte vara ute å springa i randomaffärer och shoppa loss för att jag "borde" som bloggare och jag vill inte bli en sellout för alla dessa företag och märken som vill greppa tag i en och marknadsföra sig på sin blogg. Snark. Men många av bloggerskorna har precis slutat gymnasiet och vill "leva livet" och då bloggar de om smink och kläder och skit och får pengar för det in return från de stora företagen. Intressant, tycker ni inte? Att det här blir deras verklighet och deras jobb. Den nya generationens arbetsmarknad kan finnas i ens eget huvud, som flyter ut i fingrarna och ner på tangentbordet. 

Och det får mig att undra vad som är värst; den moderna bloggvärlden och dess "förmåner" eller att jag överhuvudtaget skriver om detta i min lilla meningslösa blogg som inte ens min mor läser.

Brrr...

Hänger me Yama i soffan. Gjorde ja inte det i förra inlägget oxå? Aja. Vi ligger kvar iaf. Närå, men har varit å jobbat å yama höll ställningarna i personalrummet. Shit, igår gick det skitbra på jobbet, var asroligt å det flöt på. Idag var det skitsegt. Hade inge najs flyt idag. Hum..d är askallt i lägenheten, sitter inlindad i filt och yama ligger i mitt benveck och jag e sugen på godis. IGEN. Typ 23526:e gången den här veckan. Vill åka till ICA på St: Eriksplan, de har det godaste godiset! WIIIE :D
Måste köpa muggpapper...ja som måste på tjottan nununu! Men orkar inte klä på mig och ta mig till Lidl. Kanske rååkar åka till ICA, vem vet tihii. Ska powernapa en stund tror jag, sen hem till Svennis och käka och så ska vi möta upp berga-pojkarna. Skoj å se Victor och Johan, de har ju varit i England och "letat jobb". Säkert.
Slipper kvällens "what-to-wear"-ångest iaf, spontan handla en del igår på jobbet. Det är man väl fan värd, lönen kommer ju på fredag, jag har storhandlat och har några slantar över :) 
nu ska ja kolla på skittv och sova en liiten stund sen ut i skitvädret och köpa toilettpejper. 
Tjingeling badring!




I need to skaapa nåt!!

Pendeln tjöt, skrek smärtsamt. Luften slog mig direkt när jag steg ur. Nästan piskade mig. Grep tag i mina axlar och spännde sina allvarliga ögon i mig. Trappan ner, tog de andra spärrarna ut som vanligt, en släng av irritation från de nya resenärerna. Som vanligt. Uppe! Allt hade sin plats. Såg likadant ut som det alltid gjort. Luften kastade sig innanför tröjan, bjöd på en rysning över ryggen. Samma själar vid stationen. Runt fontänen där snorisar häller diskmedel och inbjuder till gubbraggning och langning av både den torra och fuktiga sorten. Hjärnan slänger upp minnena likt ett blixtrande bildspel i mitt sinne och jag är en avvaktanda karaktär. Som jag alltid varit. Går över lilla bron och möts av en 12-årig figur på en cykel som ber mig köpa ut snus. Blicken granskar uppifrån och ner, ser förväntansfulla ögon av såna som tar en i armkrok och kallar sig vänner längre bort. 

Möter för många ansikten man känner flyktigt och inte vill prata med, har inget att säga, bryr mig inte vad de gör nu eller vlka de är. Göm mig. Virar halsduken högre upp och stoppar vinden från att komma in. Någonstans ville jag visa att jag inte är som dem och har aldrig varit. Att högsta önskan var att komma bort, tvätta bort stämpeln, konvertera, bokstavera, dementera, subventionera, eskalera - motivera! Jag har hittat en annan plats, kanske inte min plats, men en annan som jag gjort till min. Men en frustration tar över en annan och den biter mig. Fast på en annan plats. 


Ibland får man ett grymt skapandebehov! Har alltid fått det efter att jag lyssnat på Lasse Fabel men så fort jag läser eller hör annat skapande så rycker suget in. Inspirationskällor finns överallt i ens vardag verkligen. Nackspärren är inte nådig mot mig, idag är den bättre, igår kunde jag inte röra vänstra sidan av överkroppen i princip. Faan jag bli frisk å träna!! Tappar allt när jag blir sjuk, käkar skitdåligt och har sovit för lite. Suck. Ska iväg snart å luncha. Ska ha Yama hela helgen wiie :) gosiiigt! Fin dag idag. Underbart!

.

Skjut Darin.
Why? For a reason I can´t explain..

Bra helg!

Ja jävlar. Jag ska fatta mig kort. Varit en kul helg med kickoff med Carlings. Kul att träffa alla som tillverkar våra märken och de externa. Lärt mig massa och fått grymt med pepp och inspiration. Har sällan känt sånt sug att införskaffa mig massa kläder å fixa ny frisyr. WohooO! Nämnde ja för övrigt att jag var sjuk när jag åkte dit? Nae, just det. Utslag och feber, packa väskan å försöka göra d bästa av det! Nu är halsen extra paj också. Men har fått med mig så mkt av helgen så skitsamma. Åkte förbi bror på vägen hem och kollade in nya lägenheten, sååå fiin och fräsch! Lite avis :)
Nu ska jag dega i soffan lite. Kolla parlamentet sen.
/Kakan©

Palla virus-ceepeee..

Fan, blir så sjukt seeg av tabletterna jag äter mot utslagen..illamående dessutom. Det tar flera timmar att ta sig ur sängen och ta tag i sig själv och göra nåt. Inte gjort ett skiittt idag. Försöker ladda upp till imon, då ska jag jobba i Solna på Carlings och stå på torget och sälja bikinisar och shorts. Perfekt årstid ;) så nu har jag väl sovit tillräckligt, går inte att sova mer. Ändå känner jag mig trött. 
Har rensat lite hemma å såå. Köpt fula ljungblommor som ska va på balkongen. Försökte hitta några andra blommor som klarar av hösten men finskan på blomaffären log och sa att tyvärr är det bara ljung som överlever minusgraderna på natten. Jaha. Jag litar på finskan. 
Håller på att baka bröd. Är van vid mina vanliga blåbärsscones som e så gryymt lätt att baka. Men nu hittade jag ett annat recept som inte heller verkade så klurigt på nåt forum. Men palla vänta på jäsning fram å tebax :P har noll tålamod för sånt haha..Petter ska komma förbi efter jobbet och vi ska nog göra en rysk rätt mina päron brukar göra. Färs med rivna rödbetor och potatis till och det ska serveras med persilja och gräddfil. MUMMAA! Och nybakt bröd på det :) Fiberrika hurtbullar, håhåjajaa. Det ni! 
Har köpt på mig grymt mkt höstäpplen och funderar om man ska göra nåt kul med det eller bara käka upp dem!
Smack.



Böldkakan.

Mår konstigt. Har haft utslag över kroppen i två dagar nu. Sticker i bröstet. Bölder vid ländryggen. Svullen underläpp. Hängig. Siv på vårdguidstelefonen trodde det var någon allergireaktion. Siv tyckte jag skulle ringa min vårdcentral. Jag ringde och den inspelade rösten berättade för mig genom 5 olika röstlägen att jag blir uppringd klockan 14:58. Bara att vänta. 
Ligger i soffan med täcket och glor. Lyssnar på nåt album med The Sounds där de nästan totalt konverterat till electropop. Hm. 
Bio med mamma ikväll. Hopefully.

Frusen tumme upp!

Har haft en grymt mysig höstdag måste jag säga. Har vart ute i typ tre timmar med Zorro och kastat pinne, lekt med hundar och badat lite har han väl gjort oxå. Träffat en underbar och extremt guldig golden vid namn Allis. För en gångs skull blev Zorro stum och slutade springa som en energikick efter pinnar och knutar och bara glodde när Allis sprang rääääätt över gräsmattan efter sin orangea knubbiga leksak. Underbaart :D blir så glad över att vara med Zorro! Var extra kul att Robert hängde med och promenixade och snackade "hundsnack" med varje tant och gubbe med hund, det vanliga "vad-är-det-för-ras-och-hur-gammal-är hon/han-jasså?-brukar-inte-den-rasen-vara större-och-gud-vad-kallt-det-är-kom-nu-fido-dags-att-gå-snacket. Jag har faxit saknat det, och när man har Zorro med kan man lugnt snacka på eftersom han är så härlig och man har så mycket att säga om honom. 
Åt lunch med Robert, good kina-buffé, sen drog vi vidare te Carlings och jag köpte ut ett par baslinnen till honom. Lidl för billigt muggpapper och hem och lyssnade på mysig musik och jag ville att Zorro skulle slänga sig raaklång på golvet och sova men han petade på oss med sin färgglada knut. MEN, tror faxit att han blev trött på dagen. Han var inte liika energisk efter ett tag, eller så var det Allis som charmade honom ;)
Nu e jag iaf ensam utan en rännande Zorrolajnen eller sjungandes Robert. Ska mötas Paousan nu och åka över till Danne och kolla uppdateringar i lyan och äta god mat, han brukar va grym på matlagning. Woho!
Hoppas ni ser hur underbart det är ute, löven har börjat få gulröd färg. IIIh!

enbitavkakan

När du både vill ha kakan och äta upp den

RSS 2.0