Workout wednesday

Lyssnar på Los De Abajo och skakar rumpa i hemlighet. Nu blire promenad och gymmet. Är sugen på ben. Kanske blir armar istället. Aja. Sov pruttkonstigt inatt. Legat i sängen i tolv timmar men har verkligen inte sovit så länge kan jag lova. Så är försenad med dagens träning må jag säga. Bu.
Ja, alltså, du undrade väl vad jag gör just nu? Eller..?

Gammeldags tankar

Småkollar lite på Arn och bläddrar runt på internet. Tänk om vi kunde ha kvar bitar ur 1800-talet kvar! Typ de vackra möblerna och det busiga hemliga älskandet. De hemliga mötena i skogen, förklara sin kärlek i metaforer, skicka handskrivna brev och öppna sitt hjärta, rida tillsammans över gröna kullar och låta håret dansa i vinden och de hemmasydda kläderna fladdra längst hästens rygg. Vi kan ju skippa förtrycket, könsrollerna och de fundamentala religiösa grupper. Och spara rullande par i gräset, trånande blickar, mysa framför brasor och bara vara nära natur och föda upp djur.
Stark kontrast till lägenheter bland avgaser och stress där det sociala livet finns på facebook.

Red flag.

Jag hoppade, kastade runt saker. Skrek tills halsen sved. Drog upp den röda flaggan. Viftade. VIFTADE! Ingen såg. Kanske i ögonvrån.
Klistrade på ett leende. Ett skratt. Tvättade håret och bytte kläder. Lite extra mascara. Log lite till. Ett skratt. Kanske ett skratt till.
Hjärtat slog och hjärtat vreds om. Tystnaden omslöt mig och dammet föll till marken. Fyllde tomrummet med ytliga ting. Ytligt språk. Ytligt ansikte. Ville blandas in i massan. För att få vara osynlig en stund.
Har inte tagit ner den röda flaggan. Vinden blåser i den. Som mest på morgonen. Kvällen också. När jag finner fodralet och platsen att förvara den, tar jag ned den.

Mys

Myyyys & pyssel


Vååren hallååå

Färgglada tända ljus i kandelabern. Mamma kommer över på ett spontanryck och lunchar med mig och tar hem det andra soffbordet. Woho då kan jag äntligen välkomna in det nya :D
Jag är så jävulskt pysselsugen!! Vill att det ska bli varmt och soligt så jag kan fixa balkongen. Olja trallen och möblerna, köpa växter och fixa tillbaka min växthörna. Så massa solrosor, den här sommaren ska det faan komma upp fler än en svag rackare som gav upp livet i slutet av sommaren och krossade mitt hjärta. Ställa ut min stora ljushållare och ha tända ljus på vindstilla kvällar. Fixa nån mysig ljusslinga. Mja..önskelistan är lång. Snart tänkte jag faxit slänga ut en önskelista för jag fyller år snart! Eller ja. Om en månad. Men förberedelse behövs alltid :)
Söndag - enjoy it!

Mitt fina bord

Åh köpte ett såå fint soffbord igår! Fyndade det på Myrornas i Skärholmen. Lite 1800-tals inspirerat..
Älskar det!! Det var det första jag såg när vi gick ner till möbelavdelningen. Kärlek vid första ögonkastet! Kånkade hem det på tuben och bussen eftersom Josse tydligen bestämt sig för att inte bo nära mig :)
Tänkte att jag ska slipa det lite, olja det, kanske betsa, vill ha det liite mörkare. Ser lite fjuttigt ut efter att ha bytt ut borden. Nu blev det mer plats woho! Men vart fan gör man av grejerna man har lagt på det gamla stora bordet?!
Vi är iaf nöjda, jag och bordet. Vi tog oss hem så gott det gick. På fyran träffa vi ett glatt par som hade en krukväxt som dem prydde mitt bord med, medan vi åkte över Västerbron. Det gillade vi. Jag å mitt bord.

Våffeldagen!

Imorn är det våffeldagen. Det påminner mig om farmor. Hon brukade bjuda hem oss på dukning á la Nobelmiddag med våfflor med glass, hallonsylt, jordgubbssylt, hjortronsylt från Gäddede, mjölk och äta tills man storknar. "Ska du inte ha en till?" Åh, jättegärna älskade farmor. Men då hade jag gått mitt itu. Nu däremot, hade jag ätit så länge du höll våffelgärnet varmt.
<3

Pepp!!

Taggningen e på topp!!! Fyfan va schyssta bandsläpp till Sziget festival!! Det var fan bra att vi tog tag i det Paousan, att vi äntligen ska åka. Nu måste vi faan krysta fram pengar så vi kan åka wohoooe! Nån som har nåt litet extrajobb!?! Säg till - för här måste det skrapas ihop pengar! Och jaa, jag kan bädda sängar, ända fram till jul, om det är vad som krävs.

Nu ska jag dricka upp citrusteet och bege mig mot Kungsholmen.

Björnsömn

Inatt var en sån där natt som man sover helt sjukt djupt och drömmer en massa konstiga grejer. Och jag sov läänge..klockan ringde massa gånger men jag snoozade om och om igen. Nu är jag äntligen uppe och har käkat frulle å dricker lite lime te. Snart är det lunchspinning och core för fridhemsborna.
Kollar runt på olika sidor efter antika kistor. Alltså, vad är grejen, de fina på tradera finns i typ Piteå, Jönköping å massa andra städer. Jag lovar, när jag hittar drömkistan kommer den finnas i Kiruna. Ja, nä men jag tar tåget! Strax där råå, sätt på te så länge!
Hm.
Och så var det det här med soffor. Mm, vill ha en gosig bäddsoffa. För att göra det praktiskt liksom. Råkade då gå in på tradera och hittade en helt underbar röd soffa med divan för 8000:-. Ja, nej men jag rensar sparkontot så ses vi.
Hm.
Aja, nu ska jag dra i mig en Berocca och på med träningskläderna! Spinningtajm :)

Söndagsinspiration

Söndag. Ätit goda chokladbollar med hackade hasselnötter, hemmagjord chailatte och umgåtts med min braiga familj. Jag har insupit en massa najs inspiration från..ja jag vet inte vad, allt och alla. Min mosters underjävlabara vitrinskåp med fejkgaller. Men mest Elsa Billgren. Som alltid. Nu visar hon runt sina läsare runt hennes lägenhet och jag bara dregglar över laptopen. Så jävla gött. Och hon säger att hon blandar inredning från 20-,40-,50-och 70- tal. Men då är det ju lugn. Om Elsa säger det så. Thank god. Det som har kluvat mig. Bor själv i en lägenhet med starka drag från tidigt 1900-tal men mixar själv med inspiration av olika underbara årtionden. Så nu har jag plockat ännu mer idéer från den damen och ska nu skumma igenom Aftonbladets hemma-bilaga och inspireras lite extra! Samtidigt får jag ett samtal om en stackars bäddsoffa som får åka till smutsiga tippen om inte nån räddar den. Ja, vad skulle jag göra då?
Ett litet utdrag ur Elsas fina kök.

Upsidedown, boy you turn me, insideout.

Alltså. Ibland förstår jag inte hur jag funkar. Faktiskt. Jag undrar hur man kan ändra humör på en handvändning. Det är sjukt. Jag kan vakna med grym energi, se att det är sol, dra upp en seg karl, mumsa i sig gott äppelbröd(som jag bakat, det sjuuukt godaste jag gjort NÅNSIN!!), varmt och gött, surpla i sig en god kopp blodapelsin-te, komma på att man har bråttom till tåget, jallajalla, bli stressirriterad å lack, skärpa till sig och bli glad, det braiga humöret håller i sig relativt, kommer ut i sköna solen, blir på dåligt humör, som att luften går ur helt - trots underbart väder och varm luft. Visst är det knäppt. Och nu har det hållt i sig. Jävla bajs. Ska värma lite soppa från igår och glo på nån film/serie medan solen skiner underbart in genom mina solrosklädda gardiner. Jävligt ironiskt.

Your new twin sized bed


You look so defeated lying there in your new twin sized bed
With a singel pillow underneath your singel head
You used to think that someone will come along
Lay beside you in the space that they belong
Säkert!

Till & från, upp & ner


Från hopp om lösning till ren hopplöshet.
Från god sojaburgare med vegbacon till fishtank.
Från bitande kyla till vackra blommor.
Från varma smekningar till en kall rygg.
Från trygghet till verkligheten kom ikapp.
Från festivalsug till sommarhat.
Från varma grönbruna ögon till kalla tårar.
Från stark längtan till hård besvikelse.
Från klädshoppingsug till outfitångest.
Från slutna ögon till fantasivärld.
Från lönekontot till cptelenor.
Från sängen till spinningcykeln.

Men vänta. Det är ju rätt najs faxit.

Sunnyy

Dagens humör: Tveksam. Hm.. Nytränad. Yama har skitat ner soffan (haha). Sooooligt. Skinnjacksdag. Fylla-ut-dagen-behov (som alltid dåra..). Längtar inte längre till helg. No point. Men Spoken word e ju najs. Å sol. Och den skitiga soffan. Som straff får hon bara bulgur till mat den lilla hårtoffsen ♥

Gårdagen

Sippande på lite te med lite morgonfunderingar. Hängde me Josse på dan igår, fick med mig underbara fina burkar från Myrornas hihi. Vi snacka jobb och snorungar ( låt mig då få påpeka att vi är 22 bast och inte 35-åriga tvåbarnsmorsor..)
Josse hittade snygga brillor som hon gick hem och raggade upp Micke med.
Mamma firades igår och fick färgglada matchande paket. Jag provade dessutom en ny maträtt, wohoo, det mest vågade jag gjort den här veckan..Mysig kväll. Rajjrajj. Nu blire jobb fast det är såå fiint väder. Jag tar iaf skinnpajen idag :)

Ajjabajja

Ja fy fan vad man saknar Ajja många kvällar..

Kan man undra

Det finns mkt konstigt människan gör. Man tror vi har våra instikter och common sense att ta hand om oss själva men så ere inte alltid när det ställs på sin spets. Varför dricker vi inte när vi känner hur vi långsamt torkar ut. Varför äter vi inte när vi känner hur orken sinat ur oss för länge sen? Varför lyssnar vi på sorgsna gitarrer när hjärtat redan värker? Varför gör man de sista två benböjen när mjölksyran redan kommit? Varför diskar vi inte när vi vet att äckelsilverfiskarna laddar armén och är på väg? Varför älskar vi inte när det är precis det som kan rädda oss?
Just a thought. Ha en trevlig lördagkväll.

Hm..

Alltså snark.
Imorn kl 06:45 ska jag hålla en spinningklass som jag inte kan hela koregrafin till. Håhåjaja. Det är inte som att det finns tid att träna in det direkt heller..
Det positiva är att jag tänkte sola, hämta ut mina nya kläder, och sova nån timme till efteråt. Det är mys :)
Aja. Wish me luck. Måste väl slänga mig under täcket för att klara det här.

Nyklippt!

Nya najsa färger och nyrakat. Samma längd på allt! Ja gillare :)

enbitavkakan

När du både vill ha kakan och äta upp den

RSS 2.0