Tur att farmor iaf har en pion.

Jag och pappa var förbi farmor på hennes kortidsboende i Nacka idag efter jobbet. Hon fick en röd gerbera av mig att ha i fönstret. På bordet stod redan en vas med ett rabarberblad, leijonhjärtan och en sprängfärdig pion hon fått av min faster. Jag kunde se framför mig hur fin den skulle bli när den slår ut.

Hennes rum var beige, kvavt och kalt. Utanför satt en grupp äldre och såg på tv i rullatorer och dammiga soffor och blängde på pappa och mig där vi kom, släpandes på en tv.
Pappa och jag försökte ställa in kanalerna på tv:n vi tog med oss till henne. Farmor satt och pekade åt pappa hur han skulle göra medan han bökade fram och tillbaka på den ett ton tunga sängen med låsta hjul på för att nå kontakterna. Hon gnällde på maten hon ätit idag, pulvermos med en torr köttbit och stoppa i sig en banan och torkade aprikoser ist. Farmor berättade att hon ringt på vårdarna på natten eftersom hon inte kommer upp ur sängen själv. Efter 20 min, ingen vårdare i sikte, rullade hon över räcket på sängen och kröp på golvet mot rullatorn. Hon vågade inte kämpa sig upp på rullatorn för att hon var rädd att hon skulle göra sig illa, så hon kröp vidare på golvet till dörren och ropade och slog i dörren. Först då kom en vårdare, som jobbade ensam under natten. En annan gång kom ingen och gav henne sin medicin varpå hon ringde på sköterskorna och ingen kom förrens någon halvtimme efter och gav henne snabbt medicin och kilade senare iväg. 

Inga aktiviteter. Alla har varsitt rum och ett fönster att betrakta regnet igenom. Samlar på sig ensamhet och letar fel på tillvaron. Vad leder sånt till? Hoppas pionen slår ut snart så farmor får fin färg i sin beiga lägenhet.

Gunatt.




Kommentarer
Ghaaaz

ehm... oj. mitt hjärta är krossat. vackert skrivande Cooks! hoppas din farmor får en solig dag snart! ^^

2009-06-11 @ 13:19:52
Kakan

hoppas på de :)

2009-06-11 @ 16:05:58
Anonym Dräng

Köp ett överfallslarm + hörselkåpor till din farmor! När hon behöver hjälp ere bara att dra på sig kåporna och rycka sprinten till larmet. :) Kommer det ingen vårdare lär väl folk från andra sidan gatan komma över!



Om inte annat är det väl bara att lex-maria anmäla, miss av medicin är inte helt okej!

2009-06-11 @ 21:31:49
Kakan

mani, du är SÅ vis! Jo, nån lösning måste vi komma på...känns ju inget kul att hon får bo där under de förhållandena :/

2009-06-14 @ 20:52:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

enbitavkakan

När du både vill ha kakan och äta upp den

RSS 2.0